Vocht voorkomen

Voorkomen dat vocht zich onder uw huis ophoopt

Wat is een beetje water onder het huis dat pijn gaat doen, vraagt ​​u?

Overmatig vocht kan leiden tot een overvloed aan problemen zoals het afstoten van geuren, rotte lijstwerk, structureel ongedierte, funderingsbewegingen, bloemen en allergie-irriterende schimmel.

Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van vocht:

Lekken in water- en rioolbuizen: een defecte sanitaire fitting of gecorrodeerde buis is vaak de boosdoener. Plaats een vervanger of installeer een reparatiehuls rond het beschadigde buisgedeelte.

Lekken in wastafels, kuipen en toiletten: een natte ondergrond kan het gevolg zijn van een lekkend toilet, een badkuip of een klep in de wanden erboven.

wanden erboven.

Geef plantenbakken in huis te veel water: pas de irrigatietijd aan, geef minder vaak water, installeer een automatische timer of pas sprinklerkoppen aan om dit probleem op te lossen. Verander het traditionele sprinklersysteem in een druppelirrigatiesysteem.

Als uw vochtproblemen geen verband houden met sanitair en water, kunt u een kind- of drainageprobleem hebben. U kunt problemen met verschillende veel voorkomende technieken verminderen:

Installeer regengoten: zonder goten verzamelt regenwater zich bij de fundering en komt uiteindelijk terecht in de kruipruimte of kelder. Als u al goten heeft, houd ze dan schoon en zorg ervoor dat uw goten en regenpijpen water op een veilige afstand van uw huis richten.

Laat water weglopen van het huis: de aarde binnen 30 inches van de fundering moet naar beneden en weg hellen met een snelheid van 1/10 inch per voet.

Verbeter ventilatie: passieve ventilatie is natuurlijke ventilatie waarbij geen mechanische apparatuur wordt gebruikt. Ventilatieroosters (metalen schermen of lamellen) en daglichtvensters voor kelders zijn de beste bronnen voor passieve ventilatie. Actieve ventilatie omvat mechanische apparatuur, zoals een uitlaatventilator.

De natuur kan je werkpaard zijn met passieve ventilatie. U bespaart op uw energierekening en helpt het milieu door niet te vertrouwen op fossiele brandstof. Maar aarzel niet om actieve ventilatie te gebruiken als uw kruipruimte of kelder dit nodig heeft.

Installeer een dampscherm:

 
Overmatige vochtigheid in een kruipruimte of basis kan condenseren, waardoor de vloerconstructie vochtig wordt, bedekt met schimmel, bloei en rot. Om deze schade aan het vloerframe te voorkomen, installeert u een dampdichte laag bestaande uit een of meer lagen of plastic (zes mil visquene) op de grond in de kruipruimte of kelder.

Het plastic moet minstens 6 inch worden ingepakt en aan de naden worden afgedicht met ducttape. Snijd rond steigers en langs de binnenrand van de fundering. In ernstige gevallen kan het plastic langs de zijkanten van de pilaren en de fundering lopen en met ducttape worden vastgezet of met een lijn grond aan de omtrek worden verankerd.

Probeer een Franse afvoer: als de vorige suggesties niet helpen, is het tijd om een ​​grondingenieur in te schakelen om te bepalen of de situatie de installatie van een Franse afvoer vereist, wat een uitgebreid afvoersysteem is.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *