Luchtvochtigheid thuis

Tips om de thuisvochtigheid te verminderen

Je weet wanneer overtollig huisvocht zijn lelijke kop opheft

e gelegenheid gekregen om zijn territorium te markeren. Natte plekken, schimmel en rottend hout zijn tekenen dat de doorweekte vijand het overneemt. Maar zelfs als er (nog) geen bewijs is dat de atmosfeer in uw huis te vochtig is, is het verstandig om te controleren om te meten en omdat

U zult zich lichamelijk en geestelijk beter voelen (onderzoeken tonen aan dat hoe gelukkig u zich voelt direct gerelateerd aan de vochtigheidsgraad) en, meer geld op zak houden vanwege lagere stookkosten is ook een leuke beloning.

Dus hoe kan de luchtvochtigheid in huis worden verminderd?

Eenvoudige maatregelen kunnen vaak een groot verschil maken. In andere gevallen zijn radicalere acties nodig. Hier is een overzicht van eenvoudige tips en meer radicale oplossingen om overmatige luchtvochtigheid binnenshuis te bestrijden. De eenvoudigste toepasbare maatregelen worden eerst genoemd. Hoe de luchtvochtigheid in huis verminderen? Er zijn manieren om de luchtvochtigheid te verminderen naarmate je je meer bewust wordt van wat het niveau in de eerste plaats verhoogt.

Acties

Acties

Ventileer eerst en vooral. Vooral de gebieden die vocht creëren, zoals de keuken en badkamer. Als er fans aanwezig zijn, moet u deze inschakelen en / of langer laten staan. Vooral in de keuken, badkamer en kelder. Zo niet, overweeg dan om ze door een elektricien te laten installeren. Koken en douchen, maar ook wasmachines en drogers beïnvloeden de hoeveelheid vocht in de lucht, vooral wanneer mensen lange, warme douches nemen.

Als u geen afzuigventilatoren of een ventilatiesysteem hebt, kunt u een raam een ​​paar minuten openbreken om de lucht te drogen, vooral in de badkamer die de neiging heeft om lange tijd aan extra vocht te hangen. Vanuit wiskundig oogpunt is slechts vier tot zes liter water nodig om de luchtvochtigheid binnen 1000 vierkante voet te verhogen van slechts 15% tot 60%. Het aantal mensen in huis kan ook de luchtvochtigheid in de lucht beïnvloeden. Eén persoon die ademt, produceert binnen een uur ongeveer ¼ kopje water.

Zorg ervoor dat afvoerventilatoren in keukens, badkamers en toiletten buiten ventileren. Het installeren van ventilatieopeningen en zolderventilatoren kan ook helpen.

• Verhoog de binnentemperatuur omdat warme lucht meer vocht kan vasthouden (relatieve vochtigheid neemt af als de temperatuur stijgt).

• Gebruik ventilatoren om de ventilatie te verhogen.
• Neem koudere, kortere douches. Gebruik een low flow douchekop of douche onder een minder krachtige stroom door de kraan niet volledig te openen. (Ik hou persoonlijk ook van een douche nemen met de kraan gedeeltelijk open)

Vochtbestrijding
• Als u rekening houdt met de binnen- en buitentemperaturen, kunt u ook zorgen voor de juiste luchtvochtigheid in huis. Wat is de huidige temperatuur binnen versus buiten?
• Houd je je huis veel koeler dan de voorgestelde temperatuur? Als dat antwoord ja is, kunnen kleine aanpassingen aan de luchtvochtigheid eenvoudig worden aangepast. • Voer de AC uit. Omdat deze optie duur is, hebben andere mogelijke maatregelen de voorkeur.
• Probeer tijdens het koken uw voedsel te bedekken en profiteer ten volle van de afzuigventilatoren waarin uw huis is uitgerust. Koken in de oven en op de kookplaat produceert meer vocht. Slowcookers dragen minder bij aan de luchtvochtigheid binnenshuis.
• Ventileer de wasdrogers buiten.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *