Voorkomen dat vocht zich onder uw huis ophoopt

Wat is een beetje water onder het huis dat pijn gaat doen, vraagt ​​u?

Overmatig vocht kan leiden tot een overvloed aan problemen zoals het afstoten van geuren, rotte lijstwerk, structureel ongedierte, funderingsbewegingen, bloemen en allergie-irriterende schimmel.

Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van vocht:

Lekken in water- en rioolbuizen: een defecte sanitaire fitting of gecorrodeerde buis is vaak de boosdoener. Plaats een vervanger of installeer een reparatiehuls rond het beschadigde buisgedeelte.

Lekken in wastafels, kuipen en toiletten: een natte ondergrond kan het gevolg zijn van een lekkend toilet, een badkuip of een klep in de wanden erboven.

wanden erboven.

Geef plantenbakken in huis te veel water: pas de irrigatietijd aan, geef minder vaak water, installeer een automatische timer of pas sprinklerkoppen aan om dit probleem op te lossen. Verander het traditionele sprinklersysteem in een druppelirrigatiesysteem.

Als uw vochtproblemen geen verband houden met sanitair en water, kunt u een kind- of drainageprobleem hebben. U kunt problemen met verschillende veel voorkomende technieken verminderen:

Installeer regengoten: zonder goten verzamelt regenwater zich bij de fundering en komt uiteindelijk terecht in de kruipruimte of kelder. Als u al goten heeft, houd ze dan schoon en zorg ervoor dat uw goten en regenpijpen water op een veilige afstand van uw huis richten.

Laat water weglopen van het huis: de aarde binnen 30 inches van de fundering moet naar beneden en weg hellen met een snelheid van 1/10 inch per voet.

Verbeter ventilatie: passieve ventilatie is natuurlijke ventilatie waarbij geen mechanische apparatuur wordt gebruikt. Ventilatieroosters (metalen schermen of lamellen) en daglichtvensters voor kelders zijn de beste bronnen voor passieve ventilatie. Actieve ventilatie omvat mechanische apparatuur, zoals een uitlaatventilator.

De natuur kan je werkpaard zijn met passieve ventilatie. U bespaart op uw energierekening en helpt het milieu door niet te vertrouwen op fossiele brandstof. Maar aarzel niet om actieve ventilatie te gebruiken als uw kruipruimte of kelder dit nodig heeft.

Installeer een dampscherm:

 
Overmatige vochtigheid in een kruipruimte of basis kan condenseren, waardoor de vloerconstructie vochtig wordt, bedekt met schimmel, bloei en rot. Om deze schade aan het vloerframe te voorkomen, installeert u een dampdichte laag bestaande uit een of meer lagen of plastic (zes mil visquene) op de grond in de kruipruimte of kelder.

Het plastic moet minstens 6 inch worden ingepakt en aan de naden worden afgedicht met ducttape. Snijd rond steigers en langs de binnenrand van de fundering. In ernstige gevallen kan het plastic langs de zijkanten van de pilaren en de fundering lopen en met ducttape worden vastgezet of met een lijn grond aan de omtrek worden verankerd.

Probeer een Franse afvoer: als de vorige suggesties niet helpen, is het tijd om een ​​grondingenieur in te schakelen om te bepalen of de situatie de installatie van een Franse afvoer vereist, wat een uitgebreid afvoersysteem is.

Tips om de thuisvochtigheid te verminderen

Je weet wanneer overtollig huisvocht zijn lelijke kop opheft

e gelegenheid gekregen om zijn territorium te markeren. Natte plekken, schimmel en rottend hout zijn tekenen dat de doorweekte vijand het overneemt. Maar zelfs als er (nog) geen bewijs is dat de atmosfeer in uw huis te vochtig is, is het verstandig om te controleren om te meten en omdat

U zult zich lichamelijk en geestelijk beter voelen (onderzoeken tonen aan dat hoe gelukkig u zich voelt direct gerelateerd aan de vochtigheidsgraad) en, meer geld op zak houden vanwege lagere stookkosten is ook een leuke beloning.

Dus hoe kan de luchtvochtigheid in huis worden verminderd?

Eenvoudige maatregelen kunnen vaak een groot verschil maken. In andere gevallen zijn radicalere acties nodig. Hier is een overzicht van eenvoudige tips en meer radicale oplossingen om overmatige luchtvochtigheid binnenshuis te bestrijden. De eenvoudigste toepasbare maatregelen worden eerst genoemd. Hoe de luchtvochtigheid in huis verminderen? Er zijn manieren om de luchtvochtigheid te verminderen naarmate je je meer bewust wordt van wat het niveau in de eerste plaats verhoogt.

Acties

Acties

Ventileer eerst en vooral. Vooral de gebieden die vocht creëren, zoals de keuken en badkamer. Als er fans aanwezig zijn, moet u deze inschakelen en / of langer laten staan. Vooral in de keuken, badkamer en kelder. Zo niet, overweeg dan om ze door een elektricien te laten installeren. Koken en douchen, maar ook wasmachines en drogers beïnvloeden de hoeveelheid vocht in de lucht, vooral wanneer mensen lange, warme douches nemen.

Als u geen afzuigventilatoren of een ventilatiesysteem hebt, kunt u een raam een ​​paar minuten openbreken om de lucht te drogen, vooral in de badkamer die de neiging heeft om lange tijd aan extra vocht te hangen. Vanuit wiskundig oogpunt is slechts vier tot zes liter water nodig om de luchtvochtigheid binnen 1000 vierkante voet te verhogen van slechts 15% tot 60%. Het aantal mensen in huis kan ook de luchtvochtigheid in de lucht beïnvloeden. Eén persoon die ademt, produceert binnen een uur ongeveer ¼ kopje water.

Zorg ervoor dat afvoerventilatoren in keukens, badkamers en toiletten buiten ventileren. Het installeren van ventilatieopeningen en zolderventilatoren kan ook helpen.

• Verhoog de binnentemperatuur omdat warme lucht meer vocht kan vasthouden (relatieve vochtigheid neemt af als de temperatuur stijgt).

• Gebruik ventilatoren om de ventilatie te verhogen.
• Neem koudere, kortere douches. Gebruik een low flow douchekop of douche onder een minder krachtige stroom door de kraan niet volledig te openen. (Ik hou persoonlijk ook van een douche nemen met de kraan gedeeltelijk open)

Vochtbestrijding
• Als u rekening houdt met de binnen- en buitentemperaturen, kunt u ook zorgen voor de juiste luchtvochtigheid in huis. Wat is de huidige temperatuur binnen versus buiten?
• Houd je je huis veel koeler dan de voorgestelde temperatuur? Als dat antwoord ja is, kunnen kleine aanpassingen aan de luchtvochtigheid eenvoudig worden aangepast. • Voer de AC uit. Omdat deze optie duur is, hebben andere mogelijke maatregelen de voorkeur.
• Probeer tijdens het koken uw voedsel te bedekken en profiteer ten volle van de afzuigventilatoren waarin uw huis is uitgerust. Koken in de oven en op de kookplaat produceert meer vocht. Slowcookers dragen minder bij aan de luchtvochtigheid binnenshuis.
• Ventileer de wasdrogers buiten.

Dingen om te weten over vochtbeheersing

Het niet regelen van de vochtigheidsgraad in uw huis kan bijdragen aan een groot aantal problemen. Wanneer de luchtvochtigheid thuis te hoog is, versnelt het de groei van schimmels en meeldauw, vermindert het de efficiëntie van verwarming en koeling en creëert het een aantrekkelijke omgeving voor ongewenst ongedierte. Het is absoluut noodzakelijk dat alle huiseigenaren een strategie voor vochtbeheersing ontwikkelen om deze problemen te voorkomen.

1. Denk niet alleen aan de luchtvochtigheid

Om het vocht in huis goed te regelen, moet u de luchtvochtigheid in de lucht nauwlettend in de gaten houden. Volgens ENERGY STAR, het energie-efficiëntieprogramma van het Amerikaanse ministerie van Energie, moet de luchtvochtigheid in een huis binnen het bereik van 30 tot 50 procent vallen. Een hygrometer is een goedkoop hulpmiddel dat kan worden gekocht om de vochtigheidsgraad in elke kamer te controleren. Ook zijn thermometers beschikbaar die zowel temperatuur- als vochtigheidsniveaus weergeven.

luchtvochtigheid

2. Vochtbeheersing is een must voor de gezondheid van het gezin

Het niet beheersen van het vochtgehalte in uw huis vormt een aanzienlijk gezondheidsrisico voor uw familieleden en huisdieren. Micro-organismen gedijen in vochtige omstandigheden en kunnen de luchtkwaliteit van uw huis aantasten. Het verwijderen van vocht vermindert het aantal allergenen in huis, waaronder schimmels en huisstofmijt. Het beheersen van het vochtgehalte in huis is een must voor mensen met allergieën en astma. Omdat teveel vocht ook ongedierte aantrekt, kunnen u of familieleden gezondheidsproblemen krijgen als gevolg van vervuiling die door ongewenste insecten en knaagdieren in het huishouden wordt verspreid.

3. Het vinden van de oorzaak van teveel vocht kan een uitdaging zijn

Het regelen van de luchtvochtigheid in een huis begint al in de ontwerp- en bouwfasen van een nieuw bouwproject. Wanneer een huis ventilatieproblemen heeft, of de bouwmaterialen die in de bouw worden gebruikt, de opbouw van vocht bevorderen, is de kans groter dat zich hoge vochtigheidsproblemen voordoen. Reparaties aan huis die niet onmiddellijk worden aangepakt, kunnen ook bijdragen aan vochtproblemen. Lekken in leidingen kunnen bijvoorbeeld leiden tot een toename van het vochtniveau. Als u de oorzaak van teveel vocht niet zelf kunt achterhalen, neem dan contact op met een professional voor hulp.

4. Kelder kan de schuld zijn

schuld zijn

Alle soorten ondervloeren, zoals kelders en kruipruimtes, zijn gevoelig voor hoge vochtigheidsniveaus. Grondwater kan gemakkelijk binnendringen door eventuele scheuren of gaten in de kelderwanden. Bepaalde materialen die in kelders worden gebruikt, zoals betonblokken, zijn ook erg poreus en absorberen water wanneer ze worden blootgesteld. In een kruipruimte kan een dampremmende laag worden gelegd om te voorkomen dat grondvocht de ruimte binnendringt. Om water in de kelder te voorkomen, is een methode die wordt gebruikt om de grond weg te hellen van de fundering van het huis. Regenpijpen kunnen ook van het huis worden verlengd om de fundering te beschermen.

5 Verwijder vocht niet helemaal

ENERGY STAR beveelt een luchtvochtigheid van minimaal 30 procent aan, omdat onvoldoende vocht in de lucht lichamelijk ongemak kan veroorzaken. Sinusproblemen kunnen zich ontwikkelen en u kunt merken dat uw keel krassend aanvoelt. Je huid kan droog en jeuken. Schrale lippen komen ook vaker voor wanneer de lucht te droog is. Bovendien kan een lage luchtvochtigheid elk type houten meubel en bouwmaterialen die u in uw huis heeft beschadigen. Krimp kan plaatsvinden samen met structurele kromtrekken.

4 stappen om overtollig vocht in nieuwe huizen te voorkomen

1. Let op het vochtgehalte in houten kozijnen

Bouwers moeten niet alleen het vochtgehalte van het hout meten en controleren, maar ook maatregelen nemen om vochtabsorptie te voorkomen. Omdat het beschermen van houtskeletbouw essentieel is, beveelt Lstiburek aan dat bouwers zo snel mogelijk in het gebouw drogen door bouwpapier en beglazing zo snel mogelijk te installeren. “Dit zal helpen om het raamwerk zo droog mogelijk te houden, waardoor de kans op het overschrijden van die vochtigheidsdrempel wordt verkleind,” zei hij. “Bouwvocht is over het algemeen een groot probleem, want als je begint met een nat gebouw, duurt het langer om uit te drogen, wat kan leiden tot enkele van de problemen die je ziet met nagellakken en krakende gipsplaat,” voegde Lstiburek toe.

2. Isoleer de luchtafdichting

 
Luchttransportvocht – vooral door een gebouwschil die niet goed luchtdicht en geïsoleerd is, kan een gebouwstructuur aantasten. De beste verdediging hiertegen is om de meeste lucht uit het gebouw te houden door een effectieve luchtafdichting vóór isolatie. “Luchtafdichtingen zijn de sleutel tot het voorkomen van vocht in holtes in de muur, en het is een element dat niet over het hoofd kan worden gezien bij het isoleren van een huis,” zei Lstiburek.

3. Schakel de oven uit

Bouwers gebruiken de centrale oven vaak als verwarming in een nieuw huis tijdens de afwerking van de bouw, maar dit kan grote problemen veroorzaken zoals corrosie door chloriden, bouwmateriaal en condensatie in de oven en / of het ventilatiesysteem, hoewel de oven kan een niet-condenserend oppervlak zijn onder normale omstandigheden. Wanneer de oven wordt uitgeschakeld, wordt condensatie in de oven en het kanaalsysteem voorkomen

4. Gebruik een ventilator of ontvochtiger

ontvochtiger

Er is geen manier om bouwvocht volledig te vermijden, dus adviseert Lstiburek, naast de hierboven beschreven strategieën, dat bouwers een ventilator of ontvochtiger gebruiken om vocht tijdens de bouw te verwijderen. “Het gebruik van een ventilator of luchtontvochtiger zal het vocht van de fundering, de vloer en het hout verwijderen,” zei hij. Bouwers moeten streven naar een vochtgehalte van minder dan 15 procent in hout en een relatieve vochtigheidsgraad van minder dan 70 procent tijdens de bouw.

Controle vocht in muren

Lstiburek gelooft dat, hoewel strengere energiecodes goed zijn geweest voor energie-efficiëntie, ze het vermogen om condensatie op te bouwen hebben vergroot. Om de opeenhoping van vocht in de behuizing van het gebouw te beheersen, beveelt hij aan om in koude klimaten een continue isolatie, een binnenste luchtbarrière en een interne dampbarrière te gebruiken.